ROADmed Angereds Teaterskola
PREMIÄR 9 MAJ 2022 kl.13

En gata, en vild natt, en resa till rännstenen och stjärnorna och tillbaka.

"Det känns som om det här jävla landet håller på att blåsa hjärnan ur skallen på mig. Varför är världen så tuff? Det är som att gå genom kött i höga klackar.”

I Road möter vi personerna som bor på en gata i en nordengelsk stad, år 1987. Det är en ful-vacker, poetisk, humoristisk, surrealistisk gestaltning av hur social nedrustningspolitik påverkar dom som bor i området. Ensamhet och ilska. Längtan och gemenskap. Följ med människorna som möjligtvis inte har så mycket mer att förlora.

“Kanske mitt hjärta får luft och börjar flyga.” 


ROAD av Jim Cartwright

Regissör: Jakob Tamm, Koreograf: Soledad Howe

Skådespelare: Abdullah Sourani, Alex Bytoft, Aysan Ismailzade, Frida Bergström, Josephine Spångberg, Karius Larsdotter, Kerstin Nguyen, Louise Dahlen, Maya Nohrstedt, Omid Walison, Pone Shams Hakimi, Siri Lindevinge och Stevo Radosavljevic. 

Fri entre. Biljett bokar du på teater@angeredfhsk.se


Spelas 9-21 maj 2022 I Längd: ca. 1 timme och 45 min.
Premiär m
åndag 9 maj kl. 13
Tisdag 10 maj kl. 10
Onsdag 11 maj kl. 10
Lördag 14 maj kl. 13
Måndag 16 maj kl. 13
Onsdag 18 maj kl. 17:30
Torsdag 19 maj kl. 13
Lördag 21 maj kl. 13


Road är Angereds teaterskolas slutproduktion. Kursen är en 1-årig CSN-berättigad skådespelarutbildning på dagtid. Kursen innehåller scenisk, filmisk & fysisk gestaltning och drivs av Angered folkhögskola i samarbete med Angereds Teater. Kursen görs också i samverkan med Skådespelarprogrammet vid Högskolan för scen & musik samt Valand Filmisk Gestaltning.