HIMMEL ÖVER GÖTEBORG

Av Nicolas Kolovos fritt efter "Der Himmel über Berlin" av Wim Wenders och Peter Handke.

Vad innebär det att vara människa? Vad innebär det att leva? Vad innebär det att älska någon? Nicolas Kolovos har dramatiserat Wim Wenders och Peter Handkes kultfilm “Himmel över Berlin” och förlagt den till nutid i Göteborg. Med cirkus, dans och nyskriven musik berättas historier om flykt, kärlek och att börja ett nytt liv, inspirerat av den verklighet som just nu pågår utanför teaterns dörrar i Angered.
 
Damiel och Cassiel är två änglar som strövar omkring på gatorna i Göteborg. De observerar människorna och lyssnar till deras tankar. Damiels värld rubbas när han förälskar sig i akrobaten Marion som är på flykt undan krig. Trots Cassiels protester beslutar Damiel sig för att ta steget från odödlig ängel till vanlig människa.

Himmel över Göteborg är en föreställning om kärlek och livet som spränger alla gränser.

TRAILER
På scen Ebrahim Al Saadi, Marah Al Safadi, Hussein Al Saidan, Martin Fremling, Minna Forssberg, Jon Gavelin, Susan Goodarzi, Julia Gustavsson, Emmeli J Stjärnfeldt, Filip Jerlin, Gunilla Lundin, Sergej Merkusjev, Othman Othman & Rozita Palmqvist

Regi, scenbild & koncept Eleftheria Gerofoka 

Originalmusik & ljud Martin Fremling & Gunilla Lundin
Ljus & Teknik Reinhold Erzmoneit
Teknisk assistent Yasin Omar
Sömnad Muhidiin Abanuur
Rörelserådgivning Pauline Huguet
Scenografibygge Bo Lindfeltd
Information & administration Malin Andersson & Gunilla Mattsson
Marknadsföring Lovisa Pihl
Praktik Bushra Al Jubaihi
Konstnärlig ledare & foto Ulrich Hillebrand

Från 13 år. Premiär 9 oktober, spelas till 4 december på Blå Stället i Angered. Teaterrök och höga ljud förekommer i föreställningen. Hörselhjälpmedel finns att låna på teatern. Det är inte tillåtet att fotografera och filma och inget insläpp efter föreställningens början. Lägd: ca 75 minuter utan paus.

SPELPLAN finns här.

BILJETTER till offentliga föreställningar bokas på TICNET.SE

Information om föreställningen på ARABISKA finns här.

Skolbiljetter bokas på info[a]angeredsteater.se  | 031-331 54 08 LÄRARMATERIAL finns här