Pappa, pengar eller politiker? Dramatikerna Nasim Aghili och Malin Holgersson har bett Angeredsbor i åldrarna 15-20 år svara på frågan: Vem bestämmer över dig? och mött ett resultat som visar att makten rör sig i oanade rum. Från ett knallrosa dansgolv undersöks makt och maktordningar.

PRESS

- Jag bestämmer över mig. Men också lärarna, kompisarna, normerna, politikerna, pappa, bröderna, mamma. Och gud!
- Om jag bestämde så skulle jag måla golvet rosa och så skulle jag göra ett    bra dansgolv och ge skådespelarna varsitt dj-bås som dom kunde förfoga över och så skulle det spelas dansmusik och så skulle jag totalt maxa på med rökmaskiner och ett fantastiskt ljus.
"Med dj-bås, ett rosa dansgolv, teaterrök och fet belysning berättar ensemblens fyra tjejer på ett livfullt sätt att en annan världsordning är möjlig."
"...med musik och klubbkänsla vill (föreställningen) ge publiken lite jävlar anamma."

" en kraftfull, rosa och foucaultsk knytnäve, höjd från förorten mot dem som försöker att sätta dess ungdomar på plats."
"Bli alltså inte förvånad om kvinnor och män, unga som gamla, ses lämna Angereds teater med studs i stegen under de kommande höstkvällarna."

GP 140929

"Pondusfyllda moves och resonerande röster..."
"De äger scenen ända från start..."
"...fräckt och välvilligt..."

Nummer 141007

"Makt och maktlöshet i Angered"
"...i ett par korta scener bränner det till: vi anar komplexiteten i att vara ung i ett förortssamhälle där Makten inte bara identifieras som skola, polis, föräldrar, politiker och kompisar, utan också som Gud, religionen, stränga moraliska bud och etniskt specifika normer."

GT 140927

Malin Holgersson om politisk scenkonst
–När rasism normaliseras, när tusentals människor dör vid Europas gränser, när vi konsumerar sönder världen och varandra - då är det nödvändigt att ta till alla medel en har för att göra världen till en plats det går att leva i. Är du då konstnär så gör du konst.
Göteborgs Fria 140926