Return to Palestine - gästspel från The Freedom Theatre från Palestina

SPELAS 6:E OCH 7:E NOVEMBER KL.19:00 PÅ ANGEREDS TEATER/BLÅ STÄLLETJad, en palestinier född och uppväxt i USA, bestämmer sig för att för första gången resa till Palestina. Han vill veta mer om sin bakgrund och lära känna landet och upptäcker en verklighet mycket fjärran det han har sett på nyheterna. Genom hans ögon får vi uppleva möten med olika öden i dagens Palestina.

Pjäsen har växt fram genom de berättelser som samlats under den årliga rundresan Freedom Ride som ordnas av teatern och refererar till sanna historier från flyktinglägren in Jenin, Dheisheh, Mufaqara and Gaza.
Pjäsen är regisserad av Micaela Miranda och utformad tillsammans med den unga ensemblen som består av skådespelare som har gått igenom den treåriga teaterutbildningen som skapats av Freedom Theatre i Jenin.


Skådespelarna gestaltar med komiska och fysiska medel och ackompanjerade av två musiker den plats de lever i på ett mycket litet sceniskt utrymme – lika trångt som landet Palestina.

Biljetterna
 säljs på ticketmaster här. Pris 80 kr, alla pengar går direkt till Frihetsteatern.
Om du vill ge ett extra bidrag för att stödja Frihetsteatern går det bra att swisha frihetsteaterns vänner på nr: 1231450642

MEDVERKANDE:
Osama Azzeh/Alaa Shehada/Ahmed Tobasi
Samah Mahmoud/Shahd Samara
Ihab Talahmeh
Amir Abu Al Rob/Adnan Bubli
Raneen Odeh
Ibrahim Moqbel/Motaz Malhees/Nour Dula

MUSIKER:
Samer Abu Hantash
Nabil Al-Raee
Antonio Serginho (Portugal)

CREATIVE TEAM:
Micaela Miranda, Director and Dramaturg
Nabil Al-Raee, Artistic Advisor
Alaa Shehada, Project Coordinator
Ben Rivers, Playback Theatre Tutor
Samer Abu Hantash, Musician

Speltid: 50 minuter utan paus, med en timma efterföljande samtal.

Spelas på arabiska!