HEMLIGT

En sann historia om tre kvinnor i tre generationer. Judith söker sina rötter, hon vill veta vem hon är och  var hon kommer ifrån. Men ingen vill berätta.
En dag anländer ett kuvert med dokument där hennes mormor anklagas för ett samarbete med ryska KGB under 50-talet. Dokumenten blir första ledtråden till en historia som kommer att förändra Judith och hennes syn på omvärlden...  
”Hemligt” handlar om ett livsöde som får konsekvenser för kommande generationer. 
Men det handlar också om en del i vår svenska historia som tystades ned och stämplades som hemligt.  
Föreställningen handlar om kampen för överlevnad, identitet och längtan efter att få höra till samt ställer frågan vilket vårt ansvar är gentemot våra medmänniskor; personligt och globalt.
Namnen i monologen är fingerade för att skydda personernas identitet och kvarlevande släktingar.

HEMLIGT

Manus Josephine Bauer
Regi Eleftheria Gerofoka
I rollen Josephine Bauer
Video & projektion Ludde Falk/Folkteatern
Musik Martin Fremling
Teknik Reinhold Erzmoneit

”Hemligt” produceras i samarbete med  Folkteatern i Göteborg

Lust att lära

Vi har under under året och vår repertoar 2014 ett utbyte med studenter och deras lärare på Angereds-, Mångkulturella -samt Kvinnofolhögskolan. Processen dokumenteras bl a  på vår blogg.
Frågeställningar som väcks i manus samt under repetition diskuteras och workshopas i syfte att berika varandras horisonter.
Initierat av projektet ” Folkbildning och kultur”, Västra Götalandsregionen.

Josephine Bauer

Josephine har arbetat som skådespelare i 14 år, på teaterscenen har vi bla sett henne i produktioner som ”Peggy Pickit ser Guds ansikte”(Angereds Teater), ”Enligt Maria Magdalena” (Folkteatern), ”Fadren”, (Teater Tofta) och ”Den girige” (Gunnebo, Riksteatern). Josephine har också medverkat i en hel del film och tv: "Andra Avenyn", ”Poliser”, ”Virus i paradiset” och ”En fråga om liv och död” m.fl. På bioduken sågs hon senast i de Guldbaggenominerade filmerna ”Till det som är vackert” och “Hipp hipp hora”.