BANANHUSET

av Nicolas Kolovos

En monolog om identitet och tillhörighetI Bananhuset hör vi Alex, en lekfull man med ett ungt och lustfyllt hjärta. Han är barn till föräldrar som kom till Sverige som arbetskraftsinvandrare på 70-80 talet. Trots att han är 30 år bor han kvar hos sina föräldrar i höghuset, ”Bananhuset”.

Tvivlet på sin skrivförmåga bemöter han med humor - vad är det som hållit honom tillbaka från att ge sig av och förverkliga sin dröm? Hur kom just han in på skrivspåret medan hans tidigare vänner hamnat i kriminalitet och dött? Alex reflekterar med en hatkärlek över den livfulla miljön där han växt upp - hur ska han lösgöra sig från den för att förverkliga sina författardrömmar?

Manus Nicolas Kolovos
Regi Eleftheria Gerofoka  
I rollen Ibrahim Ebrima Faal

Nicolas Kolovos är en filmregissör och manusförfattare. Han har regisserat flera prisbelönta kortfilmer och TV-serier. Nicolas är född i Sverige och är av grekisk härkomst. Han är för tillfället verksam både i Sverige och Grekland.

Eleftheria Gerofoka är född och uppvuxen i Grekland. Hon gick ut scenskolan i Aten vid 21 års ålder och har medverkat i flera teateruppsättningar. Hon har studerat fysisk teater och metoder inom den samtida scenkonsten på Goethe Universitetet i Frankfurt samt i Moskva och London. Eleftheria har haft flera roller i filmer och tv-serier.
2010 flyttade hon till Sverige och jobbar för tillfället på Angereds Teater som regissör och skådespelare.

Ibrahim Ebrima Faal är skådespelare och komiker, verksam inom teater och film. Ibrahim har spelat med i olika fria teatergrupper i Göteborg; nu senast medverkade han i Teater Pugilist senaste uppsättning "Trafficking, hedersmord och goa glada kaniner" som gästspelades på Teater Uno.
Nyligen har han även jobbat med filmen om John Hron som han var casting- och statistansvarig för.  
Ibrahim har även i flera års tid uppträtt som ståuppkomiker och på TV har han synts i Ballar av stål.  
Ibrahim läser, utöver att skådespela på Angeres Teater just nu 1-årig manusförfattarutbildning på YH -Broby grafiska.

"skarp, engagerande och inte minst rolig teater" GP

"Två korta monologer, två fängslande livsöden. Två timmar teatermagi."
Borås Tidning

"Hans (Ibrahim Ebrima Faal) insats är övertygande och stark, utspelet fysiskt och gripande"  Borås Tidning  
"Det ska vara en monolog i vår" GT