Aktuellt

KONST & REVOLUTION

En kväll om konst, skapande och kulturens villkor i Iran

1/12 kl. 19 - 20:30 på Världskulturmuseet

ENSAM PÅ SIN KAMMARE

Ett samtal mellan fyra dramatiker om att skriva dramatik

5/12 kl. 19:30 - 21:30 I Göteborgs Litteraturhus

Den kurdiska kvinnan Jina Mahsa Amini greps av Irans moralpolis den 13 september för att ha brutit mot en av landets klädselregler för kvinnor. Efter tre dagar den 16 september  dog hon efter att ha legat i koma i tre dagar. Vittnen säger att hon hade utsatts för kraftigt våld. Detta blev starten på den protestvåg som nu syns i Iran och över hela världen.

Nätverket Frizon Göteborg uppmärksammar situationen och håller ett samtal med ett program i solidaritet med frihetskampen i Iran.  

Medvarkande: Farima Habashizadehasl, Mandana Moghaddam, Mina Dennert och Pedram Shahlai. 

Samtalet äger rum på Världskulturmuseet- Trappscenen. Fri entré

HÄR hittar du mer info

Vad behöver en skicklig dramatiker kunna? Vad betyder egentligen att en text är dramatisk? Hur mår Aristoteles poetik idag? Har vi någon användning för dramaturgiska mallar och genre-recept à ”såhär bygger du en romcom”? Och hur ensamt är det på kammaren?

Barnteaterakademin tillsamman med Göteborgs Litteraturhus bjuder in till ett samtal mellan fyra dramatiker om att skriva dramatik. Det handlar om vad vi faktiskt gör när vi konstruerar pjäser och varför vi gör just så. Om vad det betyder att en text ”fungerar” på scenen. Om intuition och hantverksmässighet, vändpunkt, mittpunkt och katharsis, och vad vi drömmer om att få skriva.

Medverkande: Dimen Abdulla, Lucia Cajchanova, Kristian Hallberg och Manda Stenström.  

Anmälan: Inget inträde men föranmälan gäller för att säkra en plats. Maila din anmälan till info@barnteaterakademin.se senast 1 december.

HÄR hittar du mer info