Innan föreställningen

Välkommen till Angereds Teater

Angereds Teater ligger i Kulturhuset Blå Stället, bakom köpcentret. Det är ett stort kulturhus med bland annat bibliotek, restaurang, ateljé och teater under samma tak. Adressen är Angereds Torg 13. Hit kommer du enklast med spårvagn eller buss till Angereds centrum. På vägen till Angered centrum har du möjligheten att passera vattenfall, promenadslingor och gatukonst beroende på vilken väg du tar. 

Här ser du fågelvägen till teatern:

Så här ser teatern ut.

Längs spårvagnsspåret

Åker du kollektivt kan det se ut så här på vägen till teatern:

Vägen till teatern

  • Du kommer till Angereds resecentrum med spårvagn 4, 8 eller 9. Det går också många bussar!
  • Passera spårvagnsspåret. Gå förbi husfasaderna, håll dem till höger.
  • Mitt på torget finns en stor frukt- och grönsakshandel, där finns alla frukter du kan tänka dig!
  • Går du vidare kommer du snart se Kulturhuset Blå Stället till höger, husets väggar är himmelsblå. Där går du in!
  • På vägen till eller från teatern kan du njuta av fågelkonst längs spårvagnsspåret. I Hammarkullen och Hjällbo.
  • Har du tid efter ditt teaterbesök kan du gå en promenad längs Lärjeån och lyssna på vattenfallets brus. 

Fotograf/Videograf: David Walegren

Personer som du kommer få träffa.

Dilan Amin

Dilan är skådespelare, 28 år och jobbar just nu på Angereds Teater. Han har gått skådespelarlinjen på Stockholms dramatiska högskola och bor i Stockholm men jobbar som skådespelare i hela Sverige. Till exempel var han senast på Malmö Stadsteater. Dilans bästa plats hemma när han var 11 år var ute på gården med sina kompisar. Sämsta platsen var i skolan och att dela rum med sin yngre syster!

Isra Elsalihie

Isra är en av skådespelarna som just nu jobbar på Angereds Teater. Isra är 30 år och uppvuxen i Hjällbo, Angered men har bott och arbetat i New York under många år. Hon har gått skådespelarutbildningar både i New York och London och har medverkat i flera filmer och teaterföreställningar internationellt. Isras bästa plats när hon var 11 år var hemma i det gemensamma rum som hon delade med sin syster. Den sämsta platsen var i badrummet!

Caisa-Stina Forssberg

Caisa-Stina jobbar som skådespelare på Angereds Teater och är 44 år. Hon utbildade sig på Teaterhögskolan i Göteborg och har jobbat på olika teatrar och med film och serier. De senaste två åren har hon jobbat med teaterföreställningar i Bergen, i Norge. Hon har en podd som heter Kulturens ABC och ett instagram-konto med 15.000 följare! Caisa-Stinas bästa plats när hon var 11 år var hemma hos sin farmor och farfar. Caisa-Stinas sämsta plats var i skolan.Martin Fremling

Martin är 35 år och har jobbat som scentekniker på Angereds Teater i 13 år och styr ljudet under föreställningen. Ibland komponerar han också teatermusik. Han sitter bakom publiken och är ansvarig för att skådespelarnas mikrofoner fungerar som de ska, och har hand om surfplattorna som ni i publiken kommer använda för att påverka föreställningen

Bushra Al Jubaihi 

Bushra är publikvärd och har jobbat på Angereds Teater i 6 år. Hon är 31 år och den som möter er utanför teatern och visar er in. Hon kan svara på alla möjliga frågor som var toaletterna ligger, hur lång föreställningen är, om ni får ha skorna på er eller annat ni kan undra. Bushra är också regiassistent och hjälper till under repetionerna. Bästa platsen var hennes föräldrars rum och värsta platsen var ett hörn bredvid entrén i huset där hon växte upp.

Ragge Erzmoneit

Ragge är scentekniker och har jobbat på Angereds Teater i 9 år. Han är 64 år  och styr ljuset under föreställningen. Ragge är grym på att rikta lamporna som sitter uppe i taket! Han sitter bakom publiken, bredvid Martin, under hela föreställningen.

Per Öhagen

Per är regissör på Angereds Teater för Techformance och föreställningen Hemma Hos. Han är 44 år och är arbetsledare för hela föreställningen, vilket betyder att han är den som tar alla konstnärliga beslut. Han guidar skådespelarna ända fram till premiär. Pers bästa ställe när han var 11 år var i en koja som han och hans kompis byggt och det sämsta stället var i gympasalen!

Malin Andersson

Malin är publikvärd och säljare och har jobbat på Angereds Teater i 16 år. Hon är 43 år och har kontakt med skolan och pedagogerna innan ni kommer till teatern. Malin har gått flera säljkurser och hoppar ibland in som publikvärd och tar emot er i publiken. Malins bästa ställe när hon var 11 år var i motionsslingan Blå spåret och sämsta stället var under läkarbesök på sjukhuset. 

Otto Båth

Otto är tekniker och jobbar med web-verktyget Techformance, alltså det som händer på surfplattorna och som ni i publiken kan påverka i föreställningen. När Otto inte är på teatern pluggar han till filmregissör i Stockholm. 

Såhär går det till när du kommer till teatern.

1.

Du åker till teatern tillsammans med er klass. 

2.

Innan föreställningen får ni vänta i kulturhuset. 

3.

Sen blir du insläppt på teatern och får sätta er.     

4.

Alla i publiken får en surfplatta och med den kan du göra val och påverka föreställningen. 

5.

Sen börjar föreställningen. Du kan förbereda dig på:

 Starka ljus
Starka känslor  
 Höga ljud
 Applåder
 Överraskningar6.

När du ska göra ett val på surfplattan blir den ljus, när den är mörk kan du luta dig tillbaka och titta på skådespelarna och scenen.