Innan föreställningen

Välkommen till Angereds Teater

Angereds Teater ligger i Kulturhuset Blå Stället, bakom köpcentret. Det är ett stort kulturhus med bland annat bibliotek, restaurang, ateljé och teater under samma tak. Adressen är Angereds Torg 13. Hit kommer du enklast med spårvagn eller buss till Angereds centrum. På vägen till Angered centrum har du möjligheten att passera vattenfall, promenadslingor och gatukonst beroende på vilken väg du tar.

Så här ser teatern ut.

Längs spårvagnsspåret

Åker du kollektivt kan det se ut så här på vägen till teatern:

Vägen till teatern

  • Du kommer till Angereds resecentrum med spårvagn 4, 8 eller 9. Det går också många bussar!
  • Passera spårvagnsspåret. Gå förbi husfasaderna, håll dem till höger.
  • Mitt på torget finns en stor frukt- och grönsakshandel, där finns alla frukter du kan tänka dig!
  • Går du vidare kommer du snart se Kulturhuset Blå Stället till höger, husets väggar är himmelsblå. Där går du in!
  • På vägen till eller från teatern kan du njuta av fågelkonst längs spårvagnsspåret. I Hammarkullen och Hjällbo.
  • Har du tid efter ditt teaterbesök kan du gå en promenad längs Lärjeån och lyssna på vattenfallets brus. 

Fotograf/Videograf: David Walegren

Personer som du kommer få träffa.

Dilan Amin

Dilan är skådespelare, 28 år och jobbar just nu på Angereds Teater. Han har gått skådespelarlinjen på Stockholms dramatiska högskola och bor i Stockholm men jobbar som skådespelare i hela Sverige. Till exempel var han senast på Malmö Stadsteater. Dilans bästa plats hemma när han var 11 år var ute på gården med sina kompisar. Sämsta platsen var i skolan och att dela rum med sin yngre syster!

Isra Elsalihie

Isra är en av skådespelarna som just nu jobbar på Angereds Teater. Isra är 30 år och uppvuxen i Hjällbo, Angered men har bott och arbetat i New York under många år. Hon har gått skådespelarutbildningar både i New York och London och har medverkat i flera filmer och teaterföreställningar internationellt. Isras bästa plats när hon var 11 år var hemma i det gemensamma rum som hon delade med sin syster. Den sämsta platsen var i badrummet!

Caisa-Stina Forssberg

Caisa-Stina jobbar som skådespelare på Angereds Teater och är 44 år. Hon utbildade sig på Teaterhögskolan i Göteborg och har jobbat på olika teatrar och med film och serier. De senaste två åren har hon jobbat med teaterföreställningar i Bergen, i Norge och hon har också en podd som heter Kulturens ABC. Caisa-Stinas bästa plats när hon var 11 år var hemma hos sin farmor och farfar. Caisa-Stinas sämsta plats var i skolan.Agnes Asp

Agnes är 26 år och tekniker. Hon jobbar med web-verktyget Techformance, alltså det som händer på surfplattorna och som ni i publiken kan påverka i föreställningen. 

Otto Båth

Otto är 35 år och regissör för Techformance. Han har bestämt vad och när det ska hända något i surfplattorna. 

Bushra Al Jubaihi 

Bushra är publikvärd och har jobbat på Angereds Teater i 6 år. Hon är 31 år och den som möter er utanför teatern och visar er in. Hon kan svara på alla möjliga frågor som var toaletterna ligger, hur lång föreställningen är, om ni får ha skorna på er eller annat ni kan undra. Bushra är också regiassistent och hjälper till under repetionerna. Bästa platsen var hennes föräldrars rum och värsta platsen var ett hörn bredvid entrén i huset där hon växte upp.

Ragge Erzmoneit

Ragge är scentekniker och har jobbat på Angereds Teater i 9 år. Han är 64 år  och styr ljuset under föreställningen. Ragge är grym på att rikta lamporna som sitter uppe i taket! Han sitter bakom publiken, bredvid Martin, under hela föreställningen.

Såhär går det till när du kommer till teatern.

1.

Du åker till teatern tillsammans med er klass. 

2.

Innan föreställningen får ni vänta i kulturhuset. 

3.

Sen blir du insläppt på teatern och får sätta er.     

4.

Alla i publiken får en surfplatta och med den kan du göra val och påverka föreställningen. 

5.

Sen börjar föreställningen. Du kan förbereda dig på:

 Starka ljus
Starka känslor  
 Höga ljud
 Applåder
 Överraskningar6.

När du ska göra ett val på surfplattan blir den ljus, när den är mörk kan du luta dig tillbaka och titta på skådespelarna och scenen.